Huidproblemen

Nieuwsbrief

Huidaandoeningen

Acne, voor velen een nare aandoening die niet verdwijnt door een gezonder voedingspatroon.

Voor zowel jonge mannen als jonge vrouwen erg ontsierend.  Voor jonge mannen zal het scheren problemen geven en ontstaan er toch littekens. Voor jonge vrouwen ontstaan lelijke littekens. Vaak worden deze onder dikke make-uplagen verborgen, wat de huid bepaald niet ten goede komt.

Door een gerichte aanpak, met behulp van homeopathie soms extra aangepakt met  gemmotherapie  of met andere natuurgeneeskundige middelen is er al binnen enkele weken goed resultaat. De huid wordt al snel gezonder, de ontstekinkjes van de poriën verminderen en het resultaat is dat ze wegblijven. Elke mens is uniek, dus voor elke persoon is er een eigen remedie die hem of haar van de klachten af helpt.

Een huidaandoening  is een lastige aandoening. Toch is deze met homeopathie goed aan te pakken. Er is droog eczeem, nat eczeem, psoriasis maar ook rosacea, ontsierende plekken op de huid, rode plekken op de huid, droge plekken op de huid, smetten,  pukkels op de huid…etc.

De huid is ons grootste orgaan en daar moeten we toch zuinig op zijn.

Haar

We willen allemaal mooi en gezond haar. Toch kan het haar uitvallen, het kan dof worden, we kunnen last hebben van overmatige roos, die zowel droog als nat kan zijn. Ons haar is vaak een graadmeter van onze lichamelijke gesteldheid. Wanneer we griep hebben gehad is dat vaak aan ons haar te zien of te merken.

Roos is een lichte vorm van talgvloed van de behaarde hoofdhuid wat tot kaalheid kan leiden.

Haaruitval

Soms valt ons haar dusdanig uit dat het echt kale plekken begint op te leveren. Dan is het de hoogste  tijd om eens naar de homeopaat te gaan want die heeft daar wat voor. Ook bij overmatige roos, en dof worden. Haaruitval na een bevalling bijvoorbeeld is veel voorkomend. Maar ook tijdens de overgang. Niet alleen voor vrouwen, soms ook kan er voor mannen wat aan gedaan worden, mits ze er op tijd bij zijn.

Wacht er dus niet te lang mee, haaruitval is een teken dat er ergens iets niet goed gaat.

Baard

Nu we weer meer mannen met een baard zien lopen wil ik er toch even op wijzen dat er schimmelinfecties op kunnen treden. De haarzakjes raken dan ontstoken en het gevolg is niet bepaald fris en prettig. Let u erop dat u bij het signaleren van ontstoken haarzakjes meteen contact opneemt om daar vanaf te komen.

Oogharen

Helaas bij sommigen vallen de haren van wenkbrauwen en/of  wimpers uit. Meestal ( maar niet altijd) is dit een gevolg van een ooglidrandontsteking. Beiden zijn uitstekend homeopathisch  te verhelpen Daarbij stopt ook meteen de haaruitval en groeit er weer nieuw haar.

Nagels

Nagels zijn ook een deel van onze huid en daar kan van alles mee mis zijn. Barstjes, brokkelig, geribbeld met witte vlekjes, ribbels in de lengterichting . De laatste vaak in combinatie met ingroeien van de nagels. Kalknagels evenals ingegroeide nagels en het steeds terugkomen van eksterogen kan heel goed homeopathisch verholpen worden. Nagelbijten is vervelend en vaak worden nagels behoorlijk ver afgebeten. Uw homeopaat kan ervoor zorgen dat u of uw kind geen nagels meer bijt.

Wratten

Overal op onze huid kunnen we wratten krijgen. Vervelend, vaak  niet alleen op onze handen en voeten maar ook op nare plaatsen zoals de genitaliën. Er zijn heel veel soorten wratten, dus is het zaak dat goed  gekeken wordt welk soort wrat  het betreft en  hoe deze eruit ziet. Soms zijn ze zwart, soms bloeden ze  snel, soms ontsteken ze snel, soms scheiden ze wat vloeistof af. Maar soms doen ze gewoon pijn en/of veroorzaken ze jeuk.  Als homeopaat kan ik u daar goed vanaf helpen.

Steenpuist

Een steenpuist of een negenoog zijn beiden lastige aandoeningen. In feite geven ze aan dat er sprake is van een stoornis in de stofwisseling. En juist daarom is het erg belangrijk dat er een middel gezocht wordt door uw homeopaat waardoor uw lichaam beter gaat functioneren en er geen steenpuisten en negenogen meer ontstaan. Ook kan uw homeopaat u helpen  de vaak brandende pijn sterk te verlichten.

Gordelroos

Een aandoening ( herpes) die u normaal gesproken moet uitzieken, maar waar uw homeopaat u sneller vanaf kan helpen. Gordelroos is heel erg pijnlijk. Homepathisch kan dit goed verholpen worden, de pijn zal al snel minder zijn. Vaak is er nadat de gordelroos weg is nog napijn. Ook deze kan snel verholpen worden.

Herpes. Een lastige aandoening maar wel goed homeopathisch te verhelpen. Denk aan de koortslip. Een koortslip is te behandelen zodat u er nooit meer last van hebt.

Maar ook herpes die in de schaamstreek aanwezig is kan goed verholpen worden. Schaam u niet, maar laat het behandelen. U heeft geen pijn meer en de blaasjes komen ook niet meer terug.

Winterhanden en wintervoeten.

De aanpak vergt nogal wat inzet, maar u bent wel heel goed te helpen.

Neus en rosacae

Soms ontstaat er een aardbeienneus of een aardappelneus. Dat klinkt raar, maar het is een vorm van rosacae. Vaak denken mensen dat zo iemand een alcoholist is, maar dat is geenszins het geval. Homeopathisch is deze aandoening heel goed te verhelpen. Dus blijf er niet mee rondlopen.

Bij rosacae zijn er roodverkleuringen op wangen en vaak ook op de neus. Vaak gaat het samen met spijsverteringsstoornissen. Meestal merkt men dit zelf niet op. Als homeopaat haal ik dit er wel uit en kan ik deze aandoening adequaat verhelpen.

Cosmetica-allergie.

Een veel voorkomende lastige aandoening die toch echt goed te verhelpen is.

Netelroos ( galbulten) en huiduitslag

Soms na het eten van bepaalde producten of door aanraking van bepaalde producten ontstaan bultjes. Soms ook door de zon als zonne-allergie. Homeopathisch is dit heel erg goed te verhelpen zodat u er in de toekomst geen last meer van hebt.

Overmatige transpiratie

Deze aandoening kan heel vervelend zijn en blijft niet altijd beperkt tot de voeten. Homeopathisch is dit heel erg goed te verhelpen.

Jeuk, roodheid, zwellingen van de huid en soms vormen zich blaasjes.

Ook dit zijn hele vervelende aandoeningen die heel goed homeopathisch te verhelpen zijn.