Burn Out & Bored Out

Burn-out   &   Bored-out- →   echtscheiding ............baan?

Te grote workload , te veel  tegelijk moeten doen. Computers berekenen met programma’s hoeveel werk verzet kan worden in een minimale tijd.

Daardoor wordt er voorbij gegaan aan het feit dat personeel mensen zijn van vlees en bloed in plaats van robots.

Het gevolg is dat mensen zich robots voelen die veel werk moeten verzetten in korte tijd en dan ook nog eens een veelheid aan verschillende taken moeten vervullen.

Dan slaat de stress automatisch toe. Bij stress is ons lichaam continu in spanning. Dit heeft gevolgen voor het verteringsproces. Want ook die organen en klieren komen in stress. Hormonen zorgen voor deze stress, denk aan adrenaline. Maar bij een overmaat aan adrenaline gaat het meeste bloed naar onze spieren want ons oerbrein staat op de stand van angst want er is gevaar. Angst dat we ons werk niet afkrijgen.  En ja, ook al zijn we al eeuwen  geciviliseerd, ons oerbrein  werkt nog steeds hetzelfde.

Wanneer het meeste bloed naar onze spieren gaat komen onze organen bloed te kort. Dus de spijsvertering gaat op een lager pitje werken. Wanneer dit een hele werkdag zo door gaat is ons lichaam dus een hele dag in staat van grote spanning. Ons lichaam kan enkele momenten van stress op een dag wel aan, maar geen continue staat van stress. Ons lichaam neemt dan onvoldoende voedingsstoffen op waardoor  we in feite onszelf uithongeren. Maar ook kunnen we de slaap niet meer vatten want ons lichaam blijft hooggespannen. We blijven in onze angst zitten. Slaapmedicatie gaat dus niet helpen want het probleem ligt ergens anders. Ook ons brein heeft voeding nodig en doordat het te weinig voeding krijgt gaat er een zelfbeschermingsmechanisme werken.  Het brein gaat langzamer werken en uiteindelijk kunnen we het werk absoluut niet meer aan, ons geheugen laat ons in de steek.

Burn-out is een feit.

Wanneer we elke dag hetzelfde werk doen, dus dezelfde handelingen moeten verrichten raken we uiteindelijk bored-out. Geen uitdagingen meer, niet meer na moeten denken want dat doen computers voor ons. Werk is al opgesplitst zodat iemand niet meer weet wat de ander doet. Er is geen overzicht meer. Programma’s hebben berekend dat het werk veel efficiënter gaat als een man de hele dag cijfertjes intikt en een ander de telefoontjes pleegt en weer een ander alleen maar bezig is met fysieke arbeid. En omdat uitdagingen er niet meer zijn raakt iemand verveelt, maar moet tegelijkertijd wel een massa aan werk verzetten. Ook hier ontstaat stress en de wens om te ontvluchten , ons  brein gaat daartegen in verzet, we zijn immers geen robots. Dus ook nu weer stress →adrenaline wordt in grote mate geproduceerd → uitval uit het productieproces.

Bored-out is een feit.

Erger is dat er vaak huwelijken en relaties op stuk lopen, kinderen hun basis verliezen. De gevolgen zijn veel groter dan aanvankelijk gedacht.

Om hieruit te komen heb ik een stappenplan ontwikkeld waardoor je in 8 weken weer veel  vrolijker en fitter bent. De angst weg is, dus de stress ook, de adrenaline weer normaal werkt zoals het hoort, het lichaam weer zelf voldoende voedingsstoffen op kan nemen en het gevolg is dat je beter met stress om kunt gaan, je jezelf ook fitter voelt en je huwelijk/relatie wordt niet verstoord.

Extra voordeel: de aanvullende verzekering betaalt een deel mee.

Bel: 0164 653528  en ik leg u uit hoe het plan in zijn werk gaat.