Psycho- en gedragstherapie

Wij mogen geen reclame meer maken van de overheid. 

 • Geen verwijzing  van de huisarts nodig.
 • Geen eigen bijdrage kwijt      →        € 385,- hou je in de portemonnee.
 • Gedeeltelijke vergoeding  vanuit de aanvullende verzekering.Voor 2019 alleen nog FBTO, Zilveren Kruis, de Friesland en Menzis vergoeden nog een deel vanuit de aanvullende verzekering.
 • Geen elektronisch  patiënten dossier → anonimiteit gegarandeerd.
 • Ondersteuning  psychologische   behandeling met natuurlijke middelen, waardoor sneller resultaat behaald wordt.
 • Eerste consult kost € 100,- pp  en duurt 1,5 uur. Vervolgconsulten kosten € 80,- pp en duren 1 uur.
 • Kinderen tot en met 15 jaar standaard € 80,- pp per consult.
 • Consulten met twee personen  vindt aanpassing van de prijs plaats.
 • Consulten met meerdere personen ( familie, bedrijven)  , prijs op aanvraag.
 • Lichaamsgerichte psychotherapie
 • Behandeling hoog-sensitiviteit   
 • Behandeling gedragstherapie
 • Behandeling  relatietherapie
 • Behandeling  gezinstherapie

 

Wanneer er in uw leven een moment komt waarop u niet meer vooruit kunt, maar de weg naar de psycholoog te heftig vindt, dan bent u bij mij aan het juiste adres. De gegevens uit uw dossier blijven ten allen tijde in mijn bezit en er vindt geen uitwisseling plaats zoals bv in een electronisch patiëntendossier. Heeft u gedurende een langere tijd teveel hooi op uw vork genomen? Loopt uw leven niet zoals u dat graag zou willen? Het kan zijn dat uw zelfvertrouwen een flinke deuk heeft opgelopen, hiermee kan ik u prima helpen. Ook een echtscheiding, scheiding of sterfgeval kan soms te heftig zijn. Soms kunnen er nog jaren later problemen door ontstaan. Ook kunt u bij mij terecht voor gezinstherapie ,relatietherapie lichaamsgerichte psychotherapie, HSP-therapie en gedragstherapie.

Ook voor bedrijven, niets is erger dan een verstoord werkcontact terwijl u de werknemer(s) an sich absoluut waardeert. Ziet u het soms even niet meer zitten? Samen komen we eruit en samen nemen we de stappen die voor u belangrijk zijn. Kunt u maar geen rust in uw leven vinden? Heeft u geen enkel rustig moment meer? Blijven bepaalde zaken maar in uw hoofd rondspoken?

Ook kinderen kunnen soms moeilijk te verklaren gedrag vertonen. Aarzelt u niet en brengt u het onder mijn aandacht, er kan veel meer dan u denkt.

***********

Behandeling hoogsensitief.

Ongeveer 15 tot 20% van de bevolking is hoogsensitief.

Zij nemen alle prikkels  beter  en genuanceerder en  gedetailleerder waar dan anderen.

Zowel prikkels van buitenaf als van binnenuit  geven sterke reacties.

Sterkere reacties op geur, geluid, licht, insecten, maar ook voedingsmiddelen.

Zelfs signalen als honger en dorst leiden tot extreme vermoeidheid of irritatie.

Vaak hebben ze ook een lagere pijngrens. Ze nemen soms pijnen van anderen over, of  ze nemen de gemoedstoestand over van anderen. Ze voelen feilloos aan hoe de stemming van de ander is.

Stel u hebt als ouders ruzie maar u wilt het uw kind niet laten merken? Wanneer u een hoogsensitief kind hebt kan het feilloos aanvoelen dat er iets mis is en wordt het dus ook erg bang. Wat moet het nu vertrouwen? Zijn of haar eigen gevoel of ouders die zeggen dat er niks aan de hand  is?

Een onvriendelijke opmerking komt bij dit kind extra hard aan , terwijl een compliment  of een vriendelijke opmerking  hen meer warmte geeft dan een ander.

Drukte of een omgeving met veel prikkels is erg vermoeiend voor zo’n kind.  Maar ook een volwassene kan dit zo ervaren en zal daardoor veel minder presteren.

Een  HSP-er reageert op alle zintuiglijke waarnemingen heftiger.  Aanraken zijn ze erg gevoelig voor.

Een parfumlucht ruiken ze ook sterker, Er is vaak ook een sterkere gevoeligheid voor licht en kleuren. Maar zij zien vaak nuances die een ander niet waarneemt.

Honger geeft vaak onrust en de HSP-er wordt trillerig en moet meteen iets eten. Maar ook bij pijn snapt de omgeving niet dat zo’n klein letsel zoveel pijn kan geven.

Emoties als verdriet worden heftiger beleefd. Ze werken door in het lichaam met buikpijn, hoofdpijn en moeheid.

Een opeenstapeling van prikkels kan het leven van de HSP-er sterk ontregelen . Dan is het oppassen geblazen dat er geen vluchtweg gekozen wordt in bv alcohol of drugs.

Het is belangrijk dat u weet wat uw kind  of uw partner ervaart en wat het beleeft  en vooral hoe.

Om die reden  geef ik de sensitiviteitstraining. Zo ervaart u hoe  u uw kind kan helpen, tenslotte  is het van het grootste belang dat u juist deze kinderen  begrijpt.

Ook homeopathisch is er hulp voor deze kinderen. Maar al te vaak worden ze gezien als adhd-er of worden ze in een hokje gestopt waar niemand iets mee kan.

En ook volwassen HSP-ers niet te vergeten want ook zij kampen vaak met veel onbegrip. Zij hebben in hun leven geleerd om een bepaalde strategie te volgen waardoor ze er tot op zekere hoogte mee kunnen leven. Maar ook hier zien we vaak gedrag wat zeer zeker  te behandelen is.

Lichaamsgerichte psychotherapie:

Ve​el problemen zijn terug te voeren naar een ( door anderen) ingeprent verkeerd zelfbeeld. In deze behandelingen leer je van jezelf te houden en jezelf te respecteren zoals je bent.  Dat zorgt ervoor dat je eigenwaarde en zelfrespect opgepept wordt. Je staat dan veel positiever in het leven. Dat heeft tegelijk zijn weerklank op allerlei relaties.  Informeer en bel even voor meer info 0164653528